El Departament d’Agricultura exposa les línies prioritàries en matèria de pesca al Parlament de Catalunya

El director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, ha comparegut davant de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, per exposar la situació del sector de la pesca i els afers marítims.

Durant la seva intervenció, el Director General va informar sobre les línies prioritàries del Departament d’Agricultura en aquest àmbit. Va parlar del propi sector pesquer, dels seus representants, del sector aqüícola, del sector comercial, dels centres d’immersió, de les acadèmies nàutiques així com de les activitats d’esbarjo com la pesca recreativa.

A més, va reclamar el diàleg i col·laboració que s’ha establert entre les parts implicades i de l’adequació de les noves estructures de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims a les seves necessitats.

Diàleg amb diferents interlocutors

El director general va fer referència al diàleg mantingut entre l’Estat, les CCAA i Europa amb nous projectes i oportunitats tenint en compte tots els agents implicats. També va informar en relació amb projectes, reglamentacions, FEMP (Fons Europeu Marítim i de la Pesca) i als criteris establerts per a la Política Pesquera Comuna (PPC) i la defensa que s’ha fet des de la Direcció General perquè es tingui en compte la singularitat de la Mediterrània.

A la part final Jordi Ciuraneta va exposar l’aplicació de la metodologia DAFO que ha ajudat i ajudarà a definir possibles escenaris del futur en el món de la pesca, finalitzant la seva exposició amb el projecte Blaucat encara en curs.

Durant la intervenció dels grups parlamentaris aquests van exposar les seves consultes i reflexions preguntant temes de descarts, de l’Escola Nàuticopesquera, de sistemes de comercialització, competències, de la flota a Catalunya, sobre aqüicultura, sobre prospeccions sísmiques, etiquetatge, traçabilitat i altres. Sobre els quals el Director General al seu torn ha respost  àmpliament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: