Els agricultors i ramaders catalans han presentat aquest any un total de prop de 58.000 Declaracions Úniques Agràries

En la campanya d’enguany s’han presentat un total de 57.986 Declaracions Úniques Agràries, DUN’s, segons ha indicat el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat en un comunicat. Les mateixes fonts han assenyalat que l’import estimat de pagament dels ajuts sol·licitats a través de la DUN és de més de 300.000.000 euros.fotolia_283897_camp-de-blat-blog

Aquesta xifra representa una disminució respecte de la campanya 2013, amb una descens en el nombre de sol·licitants de l’ajut, cosa que fa pensar en un moviment de drets de Pagament Únic de cara al nou període de la Política Agrària Comuna 2015-2020.

Així, els efectes de la sol·licitud d’ajuts directes d’aquesta campanya sobre l’assignació futura de drets de pagament base per al nou període 2015-2020 ha marcat la campanya, fet que igualment s’entreveu en el gran nombre de cessions de drets de pagament únic que s’han presentat davant del Departament, que fàcilment suposaran un increment en les comunicacions de cessions d’un 65% aproximadament.

D’aquesta manera, el Departament comenta que “s’està produint un posicionament de les empreses agràries i dels agricultors davant de les novetats que proporciona el nou marc d’ajuts directes”.

La Declaració Única Agrària (DUN) és la declaració anual que realitzen els titulars d’explotacions agràries, inclou la declaració de les parcel·les de la seva explotació, i permet sol·licitar diversos ajuts adreçats a explotacions agràries i fer altres tràmits i declaracions davant del Departament. A través d’aquesta declaració anual que fa l’agricultor, es pot realitzar fins a 46 tràmits en una única actuació i sol·licitud d’ajuts, simplificant considerablement els tràmits que ha de realitzar amb l’administració. El termini per a presentar la DUN aquesta campanya ha estat del 17 de febrer al 15 de maig i fins al 31 de maig es pot fer modificacions de parcel·lari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: