La fira EcoSí de Girona incorporarà enguany unes jornades tècniques que estaran dedicades a l’hàbitat sostenible

La 9a edició de la fira EcoSí, que se celebrarà del 30 de maig a l’1 de juny al Palau de Fires de Girona, incorporarà com a novetat unes jornades tècniques dedicades a la bioconstrucció. Les jornades comptaran amb la participació d’alguns dels experts europeus d’aquest àmbit i es complementaran amb diferents propostes relacionades amb l’hàbitat sostenible.

La bioconstrucció va ser un dels eixos centrals de les àgores que es van celebrar en la darrera edició d’EcoSí. D’aquella trobada, en va sortir el compromís de crear unes jornades tècniques que aprofundissin en la relació entre l’entorn, l’arquitectura i les persones que hi viuen. Aquestes jornades se celebraran en el marc d’EcoSí i es complementaran amb diferents propostes relacionades amb la bioconstrucció.

Les Jornades Tècniques d’Hàbitat Sostenible es faran el dissabte 31 de maig i comptaran amb la participació d’Oldrich Hozman, arquitecte txec expert en arquitectura holística que integra l’arquitectura orgànica, el feng shui, l’ecologia i la geomància. També hi participaran Julián Briz, president de PRONATUR (Sociedad Española de Promoción de la Naturación Urbana y Rural); Gabi Barbeta, arquitecte i professor de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona; Marc Grañén, artista i paisatgista de Girona; i Àlex Puig, expert en cobertes vegetals.

Les jornades tindran ponències sobre ‘Arquitectura i consciència’, ‘Arquitectura i hàbitat sostenible’ i ‘Els reptes del paisatgisme i la ciutat verda’ i es complementaran amb dos tallers sobre ‘Paisatgisme urbà i pedagogia social’ i ‘Murs i cobertes vegetals, més que una decoració’. Les inscripcions a les jornades ja estan obertes a través de la web de Fira de Girona (www.firagirona.com/2014/ecosi/).

Taller d’introducció a la bioconstrució

Les activitats dedicades a l’hàbitat sostenible a EcoSí es complementaran amb un taller d’introducció a la construcció amb palla, xerrades, més tallers, exposicions i una de les àgores que es farà en el marc de la fira se centrarà en aquesta temàtica. Entre altres, es parlarà sobre la recuperació d’espais perduts de les ciutats, la construcció col·lectiva de bruc i arboç i es presentaran projectes que plantegen un hàbitat més sostenible i eficient.

Per a les jornades, Fira de Girona compta amb la direcció tècnica de Dynamis, GironaBioconstrucció, Taller d’Arquitectura i Phytokinetic i amb col·laboració de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Gironès, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona, Les Bernardes Casa de Cultura, Vivers Casa Paraire, Max Madera, Ecocasa i Moviment Nomada.

A més, la fira tornarà a comptar amb espais dedicats a la gastronomia, l’economia, el creixement personal, l’educació i la salut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: