Es preveu un increment del 9% respecte a l’any passat de la collita de préssec i nectarina a Catalunya

peaches ready to pickEl director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Miquel Molins,  juntament amb el director general de l’Associació empresarial de la fruita de Catalunya, Afrucat, Manel Simon, ha presidit la presentació de les previsions de collita de préssec i nectarina a Catalunya del 2014, que indiquen que aquest any hi haurà un augment de producció del 9%, situant-se en les 414.480 tones davant de les 379.837 tones del 2013.

Miquel Molins ha remarcat que “aquestes dades, que d’entrada presenten unes bones perspectives, reforcen Catalunya com una de les zones productores més importants de préssec i nectarina, i, a més, pel que fa a les exportacions, Catalunya va guanyant, any rere any, més quota de mercat”.

Gran nivell tecnològic de les explotacions

Tot plegat ve donat pel tipus de producció que es realitza a Catalunya amb unes característiques edafoclimàtiques que aporten unes propietats organolèptiques especials, la continuada vigilància per la millora dels estàndards de qualitat de la fruita, la competitivitat, el procés de reconversió varietal de plantacions per a adaptar-se a les demandes del mercat i la consegüent entrada en producció de plantacions joves. A més, el nivell tecnològic de les explotacions dóna unes elevades produccions que incideixen en la seva competitivitat, i també cal destacar el sector de transformació i comercialització per la seva capacitat i pels protocols utilitzats.

D’altra banda, Molins també ha volgut destacar el nivell de la sanitat vegetal a Catalunya, que té un reconeixement tant estatal com d’Europa, i ha aprofitat per a fer una crida a tots els agents implicats en l’optimització de la sanitat vegetal a col·laborar en la prevenció i lluita contra les plagues que afecten la producció agrícola catalana.

Rècord exportador

A més,  cal remarcar, com s’ha subratllat  en la presentació de les previsions, que per primera vegada Catalunya va exportar l’any passat major volum de préssec i nectarina que Itàlia (líder mundial en aquest tipus de fruita), i va incrementar aquestes exportacions en un 29% fins a assolir les 317.582 tones, el que representa un rècord d’exportació a Catalunya, també registrat a nivell de l’Estat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: