La Fira de Sant Josep de Mollerussa supera els resultats del passat exercici i recupera xifres de negoci d’anys enrere

Cloenda3La Fira de Sant Josep de Mollerussa, celebrada del 20 al 23 de març, ha tancat les portes havent superat les expectatives amb les que obria la seva 142a edició així com millorant els resultats de l’any 2013 i “tornant a xifres de dos o tres anys enrere, els quals van ser realment bons pel que fa al nivell de vendes i volum de negoci”, segons ha explicat el president de Fira de Mollerussa i alcalde de la capital del Pla d’Urgell, Marc Solsona.

El certamen ha estat clausurat  en un acte presidit pel Secretari General de Presidència de la Generalitat, Jordi Vilajoana.

Solsona ha fet una valoració “molt i molt positiva” d’aquesta 142a edició del certamen, la qual ha conclòs amb un registre de visitants superior a les 180.000 persones, una xifra que suposa un 12% més que l’any passat.

L’alcalde ha dit també que l’avaluació per part dels expositors ha estat molt satisfactòria amb un 85% d’ells que manifesten la seva intenció de tornar l’any següent, un 70% que afirmen haver complert les seves expectatives com a participants i un 75% que han puntuat com a bé o molt bé la logística i organització de la fira.

Altre dels apartats destacats al balanç de Solsona ha estat el desenvolupament del programa de Jornades Tècniques, unes sessions que “han combinat la demostració i la teòrica” i que han comptat amb l’assistència d’uns 1.300 professionals. Sobre aquest punt, s’ha referit especialment a la bona acollida de les dues jornades demostratives així com a la 13a Borsa Interpirinenca de Cereals amb 400 operadors de diferents punts d’Espanya i Europa com França i Suïssa però també de Polònia, Romania, Malta i Ucraïna.

Propostes de millora

De cara a la propera edició de la fira, Solsona ha avançat que serà de quatre dies ja que la jornada de Sant Josep cau en dijous.

Entre els projectes per al proper any, el president de l’ens firal ha dit que s’estudiarà la possibilitat de disposar de xarxa wifi al Saló de l’Automòbil, un servei del qual ja es disposa als Pavellons Firals. Solsona ha anunciat que des de la Diputació de Lleida “ens han dit que ens podran ajudar perquè això fos possible”.

En el balanç de la 142 Fira de Sant Josep als mitjans de comunicació ha estat present també el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, qui s’ha referit a la WebApp que es va posar en funcionament coincidint amb el certamen i en col•laboració amb l’empresa Restky. Sobre aquest projecte, Segarra ha informat que la resposta dels expositors ha sigut que ha estat “una molt bona idea i una bona eina per donar a conèixer les dades de les empreses i els seus productes”.

Segarra ha agregat, en relació a les dues jornades demostratives que s’han portat a terme i al “gir que volem fer de passar de fira expositiva a la combinació de fira expositiva i demostrativa”, que enguany s’ha fet un pas molt important i ha expressat que de cara a la propera edició es mantindran les jornades demostratives i “intentarem potenciar-les amb demostracions d’altres parts de la fira”. Sobre aquest darrer tema, l’alcalde ha puntualitzat que el fet d’haver signat la setmana passada un conveni amb organitzacions de FEMEL perquè formin part dels òrgans directius de Fira de Mollerussa possibilita que els col•lectius professionals presents a la fira puguin precisament fer arribar d’aquesta manera les seves propostes.

La 142 Fira de Sant Josep ha comptat amb la participació de 283 expositors dels quals 115 corresponien al Recinte Exterior, 142 als Pavellons Firals i 26 al Saló de l’Automòbil, que va començar un dia abans, el 19 de març.

Entre les novetats d’enguany destacar també el I Concurs d’empreses start-up, del qual van resultar guanyadores les firmes Mr. Phone Electrònics i Akis Internacional, les quals han gaudit d’un estand al certamen.

Innovació i tecnologia

Referent, innovadora o estratègica han estat alguns dels adjectius amb els que han definit la Fira de Sant Josep i al llarg d’aquests dies les diferents autoritats que han visitat o presidit alguns dels actes del certamen agrari.

A nivell institucional i al llarg d’aquests cinc dies de fira han presidit els diferents actes el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, qui va inaugurar divendres el Saló de l’Automòbil; conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, a la inauguració de la 142 Fira de Sant Josep; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el Secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, qui va assistir a la Nit de l’Expositor; el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, el Dia de la Comarca, i el Secretari General de Presidència, Jordi Vilajona, avui a l’acte de cloenda.

A més, en el marc de la fira es va portar a terme la visita de la cònsol de la República de Polònia a Barcelona, Magdalena Czerwinska; així com la signatura, amb el Comú d’Andorra la Vella, d’un conveni de promoció turística institucional.

D’altra banda, destacar també el Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal•lacions Agroindustrials al qual es van presentar un total de 12 màquines i al qual han resultat guanyadors projectes molt relacionats amb l’actualitat del sector com un sistema de separació de purins presentat per la firma Mecàniques Segalés, la tecnologia amb un control modular que canvia de tamany i es controla mitjançant una tablet, de l’empresa Ilercim, o un sistema de monitorització per a bateries de plom/àcid de l’expositor Tallers Antoni Miquel.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: