1.400 professors de primària s’han format per aconseguir una millor aplicació del Pla de consum de fruita a les escoles

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presentat el Pla de consum de fruita a les escoles 2013-2014 realitzant una visita a l’escola barcelonina Escola N-II de Pràctiques, un dels centres educatius que participen en aquesta iniciativa.

4d9c8edd-ed68-4b25-ba53-72164be2a508Com a novetat, aquest curs la campanya ha fet un pas endavant i, com a suport al programa, s’ha ofert a uns 1.400 professors de primària de les escoles inscrites al Pla una formació presencial sobre el material pedagògic “El secret de la Dayta” per tal que després la seva implementació a l’escola sigui més eficaç.

Durant la visita, el conseller Pelegrí ha destacat que “aquesta campanya és molt important perquè contribueix a adquirir hàbits alimentaris saludables als escolars en l’etapa en què s’adquireixen la majoria dels hàbits que ens marcaran al llarg de la vida”. “El consum de fruita dels nostres nens i nenes és més baix del que seria recomanable i aquesta situació és preocupant”, ha afegit el conseller.

Segons Pelegrí, s’ha produït un abandonament dels patrons de la dieta Mediterrània i “cal vetllar per tornar a recuperar-los, ja que són bàsics per garantir una alimentació sana i de qualitat”. “L’educació també comença a casa, de manera que el fet de consumir fruites i verdures ha de formar part dels hàbits alimentaris de les famílies i la seva compra hauria d’estar enfocada envers els beneficis que aporten per a la salut de tots els seus membres”, ha afirmat el titular d’Agricultura del Govern català.

Cinquè any consecutiu del Pla

Per aquest motiu, el conseller ha explicat que Catalunya ha impulsat per cinquè any consecutiu un Pla de consum de fruita i verdura a les escoles amb el suport financer europeu i la col·laboració dels departaments d’Ensenyament i Salut i de l’Associació Catalana d’Empreses de Fruita i Hortalisses (Afrucat), que s’encarrega del subministrament de la fruita a les escoles.

D’altra banda, el gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Manel Blasco, ha explicat que “assolir una correcta nutrició és imprescindible per al creixement i el desenvolupament dels nostres infants i joves i les escoles són un lloc privilegiat per l’aprenentatge dels hàbits alimentaris”.

Segons una enquesta realitzada per la Fundació Thao, el Pla està ben consolidat a les escoles participants (la majoria fa més de tres cursos que hi participa) i el 97% de les escoles tornarien a participar en el proper Pla. “Aquestes dades constaten que anem en la bona direcció i que hem de continuar apostant per aquest tipus d’accions”, ha manifestat el conseller.

Enguany, participen en aquest pla 1.354 escoles i uns 170.000 alumnes. El Pla es va iniciar el mes de novembre de 2013 i continuarà durant els mesos de març a juny. Es preveu que es distribuiran 415 tones de fruita (poma, pera, mandarina, taronja, maduixot, plàtan, cirera, pastanaga i cirerol). A través d’aquest pla, s’està aconseguint que nens i nenes d’entre 6 i 10 anys mengin fruita, com a mínim, durant tres dies al mes.

Durant el curs 2013/2014 s’hi destinaran 1,08 milions d’euros. En total, des del curs escolar 2009-2010, s’han destinat 6.661.509,46 euros a fomentar el bon consum de la fruita.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: