Un equip interdisciplinari internacional de científics dissenya l’agricultura del futur a la Unió Europea

Què tenen en comú un oliverer Jaén o de l’Empordà i un horticultor holandès? Les respostes podien ser tantes com maneres d’entendre l’agricultura, tot i que potser la més senzilla seria la de que un i altre veuen afectada la seva activitat per les directrius de la política agrària comuna (PAC). Per conèixer a fons les mil i una formes en què es desenvolupa l’activitat agrícola a la Unió Europea i, sobretot, per buscar punts en comú que millorin la gestió comunitària, va néixer fa un any el projecte CATCH-C, finançat pel VII Programa Marc de la UE i en treballa un equip interdisciplinari integrat per 13 científics de 8 països europeus.

El maneig del sòl agrícola, entès com les tècniques emprades en el reg, la rotació de cultius, el conreu, l’ús de nutrients i productes fitosanitaris, és el seu principal objecte d’estudi. L’equip de CATCH – C, en el qual participa l’investigador del Campus d’Excel·lència Internacional a Agroalimentació ceiA3 a la Universitat de Córdoba Juan Vicente Giráldez, ha mapejat les principals regions agrícoles de la UE buscant les tècniques més eficaces mediambiental i econòmicament. S’ha aconseguit així establir una tipologia dels principals tipus d’explotació i zones agroecològiques d’Europa i avaluar els principals impactes de la seva activitat.

CATCH – C ha prestat especial atenció al casos de manejos sostenibles, avaluant el cost i el benefici de la seva implantació en altres llocs. S’ha aconseguit així dibuixar un full de ruta en mans de la Comissió Europea per intentar establir la base per a polítiques que donin suport l’adopció de pràctiques sostenibles. J. D.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: