El congrès SmartFruit, celebrat a Barcelona del 2 al 4 de febrer, supera les expectatives de l’organització

El director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Miquel Molins, va ressaltar durant la cloenda de SmartFruit IPM International Congress -celebrat del 2 al 4 de febrer a barcelona-, que aquest esdeveniment havia estat un gran èxit de participació, amb més de 800 persones vingudes de tot el món per assistir a les conferències programades. El director general va afirmar que l’èxit d’aquesta iniciativa “ens anima a què el congrés tingui continuïtat i es pugui establir com un punt de trobada anual o bianual de referència internacional”.e67787e7-3824-4acd-a233-8c45f87d2e34

Per Molins, la Gestió Integrada de Plagues “ no ha de ser un obstacle sinó una oportunitat per al sector”. I oportunitats com aquesta, ha dit Molins, “només es poden aprofitar si som capaços de concentrar el treball i l’esforç conjunt, la transferència de coneixements, de contactes i de sinèrgies, ja que això fa que puguem evidenciar la importància d’una activitat tan estratègica com és la sanitat vegetal a l’hora d’oferir uns productes al consumidor sans, de qualitat i segurs”.

El director general també va explicar que SmartFruit IPM International Congress havia sabut tractar amb precisió els tres paràmetres essencials sota els quals s’ha de produir: la cooperació estratègica, la producció lligada a la qualitat i la innovació. A més, també va voler encadenar aquestes qüestions amb les bonances del consum de fruita. “Hem d’obrir-nos a la societat i explicar el que es fa i com es fa és una mostra de transparència que ens aporta un valor afegit a la nostra activitat” va dir Molins.

Premis a la innovació, aplicació i la gestió integrada

Abans de l’acte de cloenda, el director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, va presidir el lliurament dels premis a la innovació, l’aplicació i la promoció de la gestió integrada, convocats pel Comitè Organitzador de SmartFruit.

L’objectiu dels premis era distingir les persones, empreses, associacions o institucions que, en els diferents àmbits de la Gestió Integrada de Plagues, hagin dut a terme o estiguin desenvolupant projectes o actuacions innovadores que suposin una millora tecnològica, un avanç en els camps de la sanitat vegetal, de la qualitat de vida de les persones, de la sostenibilitat mediambiental i/o econòmica, en la millora de l’eficiència o que incorporin noves tècniques que millorin el rendiment productiu dels cultius, especialment els de fruita d’os, fruita de llavor, cítrics, vinya i olivera.

Enguany se n’han establert 3 modalitats o àmbits:

  • Premi a la recerca, la innovació i el desenvolupament en gestió integrada de plagues. Ha estat per a la Organització internacional de lluita biològica i integrada (OILB), secció paleàrtica occidental (WPRS West Palaearctic Regional Section).
  • Premi a l’aplicació i la transferència tecnològica o de coneixements. Ha estat per a les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADVs) –i en concret a l’ADV Selmar- i les Agrupacions para Tratamientos Integrados en la Agricultura (ATRIAs).
  • El Premi a la promoció o comunicació dels productes al consumidor final ha estat per al Consell Català de la Producció Integrada (CCPI).

D’altra banda, cal esmentar que Agroprés ha col·laborat amb l’organització del congrés per a la seva difusió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: