Els Majoristes de Mercabarna esperen vendre més de 6.500 tones de peix i marisc, i 75.000 tones de fruita i hortalissa

Els Gremis Majoristes de Fruites i Hortalisses (AGEM), i de Peix i Marisc (GMP) a Mercabarna, miren amb optimisme moderat aquesta campanya de Nadal. Els majoristes d’ambdós Mercats Centrals més importants de Catalunya quan a distribució de producte fresc esperen un repunt de la venda aquest mes de desembre i recuperar al voltant d’un 5 % de les vendes, en relació al 2012.

Així doncs, els majoristes del Mercat Central de Fruites i Hortalisses, que proveeixen a bona part dels supermercats i venda detallista de Barcelona i àrea metropolitana, comercialitzaran unes 75.000 tones de producte. Per la seva banda, els majoristes del Mercat Central del Peix, que abasteix més del 50 % del peix i marisc, sobretot fresc, que es consumeix a Barcelona i demarcació i bona part de la resta de Catalunya, distribuirà més de 6.500 ton. de productes del mar.

Repunt del consum interior i de les exportacions

L’evolució de les vendes dels últims mesos, amb un repunt del consum interior i de les exportacions, i l’estabilitat en els preus fan preveure als Gremis Majoristes de Mercabarna, AGEM i GMP, un increment de les vendes d’entre un 5 i 6% durant aquesta campanya de Nadal. Els majoristes dels Mercats Centrals de Fruites i Hortalisses, i Peix i Marisc, preveuen recuperar els volums de venda anteriors a l’any 2012. Tot i que, segons recorda el president del Gremi de Majoristes del Peix, Leandre Serra, “el peix i el marisc, manté un preu molt estable, però encara es ressent  de la pujada de l’IVA del 8 a 10% aplicada de setembre de 2012, especialment en el producte congelat”.

Per la seva banda, el president del Gremis de Majoristes de Fruites i Hortalisses, Casimir Llorens, assegura que “més del 20 % de la campanya de vendes de Nadal serà per a l’exportació”.

Tant en fruita i hortalissa com en peix i marisc fresc, la característica general dels preus és l’estabilitat. Així doncs, durant el cicle nadalenc, de la mateixa manera que ha passat durant tot el 2013,  es registraran baixades puntuals però significatives en productes de gran consum com cebes, tomàquets, raïm blanc i enciam iceberg, i pujades, també puntuals, en les patates o el plàtan canari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: