UP demana que no es faci pagar a la pagesia el rescat dels ramats a la muntanya després de les últimes nevades

Unió de Pagesos considera que el Departament d’Agricultura no hauria de cobrar als ramaders una part del cost del servei d’helicòpters per trobar els animals que van quedat atrapats al Pallars Sobirà i a la Val d’Aran a causa de les nevades sobtades de les últimes setmanes, tal i com els hi va comunicar la conselleria. Per al sindicat,“el Govern hauria de reconsiderar la decisió que els ramaders assumeixin una part d’aquest pagament, tenint en compte que els pastors de muntanya porten a terme una important tasca mediambiental, a més de la ramadera”. UP traslladarà al Departament d’Agricultura aquesta petició per tal que sigui aquest qui assumeixi la totalitat de les despeses.

UP considera que la situació que es va produir arran de les nevades de les últimes setmanes no té res a veure amb una possible negligència per part dels ramaders, ja que aquests estaven informats de la possibilitat que es produïssin nevades fortes i van baixar tots els animals que van poder però no els van trobar tots abans que comencés a nevar.

En aquest sentit, el sindicat recorda que els ramats que han quedat aïllats no es poden localitzar en un sol dia a causa de les distàncies i les condicions meteorològiques, i que es necessiten més hores per trobar-los.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: