Satisfacció de les cooperatives per l’aprovació del Govern de l’obligació de servir olis etiquetats als bars i restaurants

El responsable d’oli d’oliva de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Joan Segura, ha expressat la satisfacció del sector en conèixer que en el Consell de Ministres de divendres 15 de novembre s’ha aprovat el Reial decret que modifica la normativa que regula les mesures de comercialització de l’oli d’oliva.sector-agrari

Fruit d’aquest canvi, serà obligatori que tots els olis d’oliva que se serveixin a restaurants i bars vagin en envasos etiquetats, amb tancament inviolable i que no es puguin reomplir.

Preservar els drets dels consumidors

Segons el Ministeri d’Agricultura aquesta mesura no serveix únicament per donar suport als productors, sinó que el seu objectiu principal és millorar la qualitat de l’oli d’oliva i preservar els drets del consumidor.

Joan Segura ha explicat que “la FCAC venia reivindicant aquestes mesures des de l’any 2005 perquè etiquetar correctament l’oli d’oliva és imprescindible per garantir una correcta informació al consumidor i evitar possibles fraus en el producte. D’aquesta manera, el consumidor podrà identificar millor la categoria i la qualitat de l’oli que consumeix”.

Està previst que aquest Reial decret es publiqui durant les properes setmanes perquè pugui entrar en vigor a tot l’Estat espanyol a partir de l’1 de gener de 2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: