Inici oficial de la campanya de lluita contra el caragol poma al delta de l’Ebre

79e7cbab-9311-45c6-936f-f669debf42a5El director general de Desenvolupament Rural i coordinador de la Comissió Tècnica del Departament que desenvolupa l’Estratègia de lluita contra el cargol poma, Jordi Sala, acompanyat del director dels Serveis Territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, i dels presidents de les Comunitats de Regants del marges dret i esquerre del delta de l’Ebre, Manuel Macià i José Pedro Castells,van donar el dimarts 12 de novembre el tret de sortida a la campanya de lluita contra el caragol poma amb la inundació amb aigua salada de la franja de seguretat que s’ha definit per a aquesta zona de l’Ebre.

Si bé ha començat la inundació de la franja de seguretat de la dreta, també s’han iniciat els treballs de instal·lació de bombes a les zones escollides de l’esquerra, un cop aquest cap de setmana l’assemblea de la comunitat de regants ha escollit una nova junta i ha fixat la seva posició sobre el pla d’actuació expressant la seva voluntat de col·laboració.

Assecament de 7.000 hectàrees

Aquest pla suposarà l’assecament d’unes 7.000 ha i la inundació de dues zones senceres de l’esquerra a més de la neteja d’una xarxa de 350 km de canals, com a primera fase del pla de reducció del caragol poma en el territori, que continuarà en els propers anys amb la intenció d’anar alliberant àrees concretes de la seva presència, necessitant per això la cooperació de tots els regants, sobretot pel que fa als canals de distribució d’aigua, que són les vies de transport d’aquesta plaga.

Prèviament a aquesta acció i durant una setmana, un equip compost per personal aportat per les Comunitats de Regants, pel Departament d’Agricultura, voluntaris de Seo/Birdlife i tècnics del Parc natural, van rastrejar més de 8 km de canals per tal de detectar espècies protegides que podrien quedar afectades per aquesta mesura.

Aquest equip ha aconseguit localitzar i traslladar a zones segures i òptimes per a la seva preservació més de 5.000 nàiades i prop de 2.000 caragolins endèmics de la zona, cosa ha permès de conèixer millor quins són els seus hàbitats i la catalogació d’aquests exemplars.

El director general ha valorat molt positivament aquesta col·laboració entre regants i ecologistes per tal de continuar preservant la riquesa de l’Ebre, la producció d’arròs i la biodiversitat, “elements ambdós que s’han de mantenir en equilibri per garantir aquest espai únic que és el delta del Ebre”.

3 Respostes

  1. Hola em dic.david visc a camarles em coneixo bastant el delta i desde que tenim el nou invasor el cargol poma me anat ficsant com actua pel dia esta poc actiu pero per la nit molt actiu. Les zones inundades amb aigua salada u e estat seguin i fins lactualitat parlan clar nomes a servit per gastar diners inesesariament pel que io e vist on i va entrar laigua salada e vist tants de caragols o mes!! Com els anys anteriors cargols i postes i gent que treballa ala comunitat sentats baix un arbre els que vaig vore sentats als motors de la bassa de les olles un era de camarles i latre del roquer. io crec k si es fes una colla per arrasar amb el caragol poma es posdria erredicar molt durant el dia i nit i que sels i pagues un jornal per hores o per kilo aconseguiriem

  2. Laigua salada per al cargol poma nomes serveis per a que el cargol marxi en busca de una altra zona que no estigui laigua salada pero no el mata tants de diners gastats amb motors per fer pujar laigua salada saurien pogut aprofitar per dona feina als qui estem parats amb una colla i amb trampes no saguesen ni gastat la meitat de diners ni matat tantes especies de peixos com van morir amb laigua salada tenques,llisals,etc…..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: