Unió de Pagesos reclama que l’estella forestal s’inclogui en la Taula de preus de la fusta de la Llotja de Vic

Unió de Pagesos (UP) ha reclamat que l’estella forestal s’inclogui en la Taula de preus de la fusta, ja que es tracta d’un biocombustible que està experimentant una demanda creixent a Catalunya, justificada per la seva qualitat com a font alternativa d’energia tèrmica. El sindicat, que va fer aquesta demanda en la reunió de la Taula de preus de la fusta, a la Llotja de Vic, que va tenir lloc el passat 19 d’octubre, ja s’havia adreçat en el mateix sentit i en ocasions anteriors a la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat del departament d’Agricultura.

La creació recent de la marca de garantia DBOSQ, impulsada pel sector forestal català, permet assegurar la qualitat de l’estella per a ús energètic, i donar confiança al consumidor final en certificar la informació sobre el contingut d’humitat, granulometria, impureses, contingut de cendres i poder calorífic. A més, aquesta marca permet traçar l’origen del producte i promoure l’ús de l’estella de proximitat, fet que també comporta donar suport a la gestió sostenible dels boscos.

Per al sindicat, la cotització de l’estella forestal en la Taula de preus de la fusta suposaria una oportunitat per dinamitzar el sector, reduir el risc d’incendis i de pèrdua de biodiversitat, així com per generar ocupació. El bosc és un element productiu de moltes explotacions agràries. Segons el cens agrari del 1999 elaborat per l’Institut Nacional d’Estadística estatal, a Catalunya el 95,7% dels titulars forestals eren també productors d’altres sectors, mentre el 4,3% restant ho eren en exclusiva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: