Augmenta un 0,37% el nombre d’ocupats en el sector agrari a Catalunya en el tercer trimestre del 2013

??????????El nombre d’ocupats en el sector agrari a Catalunya en el tercer trimestre del 2013 s’ha situat, segons les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA), en 54.000, la qual cosa representa un increment del 0,37% en relació amb el segon trimestre d’enguany, segons ha informat el Departament d’Agricultura. Pel que fa a la variació interanual, per comparació amb el tercer trimestre del 2012, la confrontació de les xifres encara és desfavorable, malgrat el lleuger augment que registren aquestes darreres dades.

Aquestes xifres insinuen una tendència favorable a l’ocupació agrària, ja apuntada a partir del primer trimestre del 2013. Efectivament; després d’un 2012 caracteritzat per acusades fluctuacions estacionals, i que es va cloure amb un quart trimestre negatiu, en el qual el nombre d’ocupats es situà per sota dels 50.000, des de començaments d’enguany el ritme d’increment de les xifres d’ocupació es manté constant, malgrat que encara es situï en unes cotes modestes que no hagin permès recuperar els nivells dels trimestres centrals de l’any passat.

Agirucultura ha assenyalat que “no deixa de ser significatiu que s’hagin registrat tres trimestres consecutius d’augment de l’ocupació”. Caldrà, però,“esperar les xifres del quart trimestre per a poder constatar si ja es pot considerar que hem emprès amb força el camí de la recuperació. Per ara, s’imposa la prudència”, ha afegit el Departament.

El comportament d’aquesta variable ha estat sensiblement diferent a Catalunya i al conjunt de l’estat, on el nombre d’ocupats agraris ha davallat en més de 55.000. En termes relatius, aquesta disminució equival a una pèrdua del 7,2% per comparació amb el trimestre anterior i del 2% en el còmput interanual.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: