Un equip per determinar la maduració del fruit guanya el Premi a la innovació tecnològica de la Fira de Sant Miquel

Rubinat primer Premi 2Un sistema no agressiu per determinar la m aduresa de la fruita presentat per l’empresa RUBINAT ELECTRÓNICA INDUSTRIAL (Pavelló 4, estand 423) ha guanyat la 17a edició del Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles. De la seva banda, un conjunt d’equip dinamitzador i equip d’aplicació de preparats biodinàmics presentat per MAQUINÀRIA ATOMITZADORA (MAKATO) (Exterior, estand E4-4030) ha guanyat el segon premi. El guardó ha estat convocat en el marc de la 59a edició de la Fira de Sant Miquel i la 28a edició d’Eurofruit, salons que se celebren en el recinte de Fira de Lleida del 26 al 29 de setembre (fins al dia 28 en el cas d’Eurofruit).

Rubinat Electrónica Industrial, empresa de Golmés, ha guanyat el Primer Premi, dotat amb 1.000 euros, amb un sistema de determinació no destructiu de l’estat de maduració del fruit en el procés automàtic de classificació, model IFA, dissenyat i fabricat per GREEFA. Aquest sistema analitza amb precisió la polpa del fruit i aporta la informació necessària per poder posar la fruita al mercat en els seu grau just de maduresa o guardar-lo a la càmera.

Makato, empresa de Balaguer, ha guanyat el Segon Premi amb un pack format per un dinamitzador model DIN-MAK i un equip d’aplicació de preparats biodinàmics. El dinamitzador provoca una rotació dels preparats fets amb elements naturals per tal d’activar les seves forces vitals. L’aplicador està connectat al tractor i permet fer el tractament amb dosis baixes i respectant els criteris de l’agricultura biodinàmica. Aquests aparells permeten cobrir les necessitats del sector -encara desconegut, però en procés de creixement- de l’agricultura biodinàmica.

El Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles i el Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola han quedat enguany deserts.

Els guardons es lliuraran en la cerimònia de cloenda de la Fira Agrària de Sant Miquel i del saló Eurofruit, que tindrà lloc el diumenge 29 de setembre a les 18 h. Durant la celebració dels certàmens les màquines i els equips que hagin optat als guardons s’exposen en els estands de les empreses candidates.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: