El ministre Arias Cañete inaugurarà el 26 de setembre la Fira de Sant Miquel de Lleida, que tindrà 348 expositors

Presentació Sant Miquel-Eurofruit 2La 59a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola), que se celebrarà del 26 al 29 de setembre, i la 28a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), que tindrà lloc del 26 al 28 de setembre, aplegaran al recinte de Fira de Lleida 348 expositors directes distribuïts en una superfície neta de 26.500 m2 (que suposarà la plena ocupació del recinte). Ambdós salons oferiran un ampli programa paral·lel que inclou 75 activitats professionals de temàtica molt diversa.

La inauguració de la Fira tindrà lloc el dijous, dia 26, a les 12.15 h, sota la presidència de Miguel Arias Cañete, ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. La cloenda del saló serà el diumenge, dia 29, a les 18 h i anirà a càrrec de Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. El saló obrirà diàriament de 10 a 20 h.

Una de les principals novetats és la reestructuració i la renovació del saló Eurofruit que, a partir d’aquesta edició, es professionalitza, adquireix vida pròpia i es converteix en la Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola. El nou Eurofruit, que neix com a resultat de la col·laboració estreta entre Fira de Lleida i l’Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya (Afrucat), passa a ser l’únic saló d’aquestes característiques a l’Estat. L’Eurofruit s’adreça  únicament als professionals de la indústria fructícola i s’especialitza en el sector primari.

Aparador gastronòmic

Enguany també hi haurà l’Espai Gustum, un aparador de la gastronomia de les comarques lleidatanes, en què els visitants podran tastar tapes elaborades amb productes locals. Per seleccionar les 13 tapes, una per comarca, s’ha convocat un concurs de receptes obert a tots els restaurants de la demarcació.

D’altres novetats destacables de la Fira de Sant Miquel són la creació de l’Illa del Reg (al Pavelló 3), un workshop de proveïdors i de diferents Comunitats de Regants de Catalunya; una nova zona de presentacions de productes i serveis dels expositors d’Eurofruit (Pavelló 5); l’exposició de varietats fructícoles de l’IRTA (Pavelló 5); una zona del sector de l’automoció, i l’exposició de l’avioneta DG 505 Mb. També cal fer esment de la col·laboració de la fira amb associacions i ONG com ara AECC-Catalunya contra el Càncer, protectores d’animals, el Banc de Recursos i la Fundació Vicente Ferrer.

De les 75 activitats paral·leles, 40 són jornades tècniques i presentacions de productes, 6 reunions professionals i 29 activitats relacionades amb l’Espai Gustum. En el capítol d’activitats paralel·les cal incidir també en la convocatòria de quatre guardons ja consolidats com el XLII Premi del Llibre Agrari (amb 42 obres participants) i el XVII Premi a la Innovació de Màquines Agrícoles, el XVII Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles i el XVII Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: