Agroprés coorganitza una jornada tècnica sobre el sector fruiter a la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida

Agroprés-Associació de periodistes i escriptors agraris de Catalunya; ICEA – Institució Catalana d’Estudis Agraris. ETSEA-UdL- Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària – Universitat de Lleida. Dept. d’Hortofructicultura, Botànica i Jardineria (HBJ) i Dept. d’Administració d’Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals (AEGERN), coorganitzen el divendres 27 de setembre la jornada tècnica “Importància de la innovació varietal i dels vivers per a l’èxit productiu, la qualitat i competitivitat de les plantacions fructícoles: poma, pera, préssec i nectarina”, en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida.

Coordinació: Antonio Colom Gorgues, ETSEA-Universitat de Lleida, Dept. d’AEGERN, Francesc Xavier Miarnau Domènech, Agroprés, Miquel Pascual Roca, ETSEA-Universitat de Lleida, Dept. d’HBJ, Josep María Nolla Jordana, membre de la ICEA i d’Agroprés, Ignasi Iglesias Castellarnau, IRTA-Lleida, i Santiago Planas de Martí, delegat de l’ICEA a Lleida.

Inscripció: Gratuïta.

Lloc de celebració: Saló Segrià de la Fira de Lleida. Capacitat per 170 persones.

 PROGRAMA       

16:00  Recepció i tramesa de documentació.
16:05  Benvinguda i presentació de la jornada. Sr. Sr. Francesc Xavier Miarnau Domènech, AGROPRÉS, Enginyer T. Agrícola.Sr. Miquel Molins Elizalde, Director General d’Agricultura i Ramaderia, DAAM, Generalitat de Catalunya.Sr. Narciso Pastor Sáenz, Doctor Enginyer Agrònom, Director de l’ETSEA-UdL.
16:20  Noves varietats i tendències en la creació varietal. La importància de la innovació varietal i dels vivers per a la competitivitat del sector fructícola. Sr. Ignasi Iglesias Castellarnau, Doctor Enginyer Agrònom. Responsable programa avaluació varietats de l’IRTA.Sr. Manel Simón Barbero, Enginyer Agrònom, Director General d’AFRUCAT.Sr. Josep Ramón Arderiu Tomás, Enginyer Agrònom, Director de Producció Agrària del grup ACTEL.
17:35  Panoràmica del Vivers de Fruiters. Àmbit empresarial i administració pública, tendències en especies i varietats, sanitat vegetal, certificacions.Sr. Oriol Belil, Vocal de la Federació d’Agricultors Viveristes de Catalunya, CERTIPLANT S.L .Sra. Noelia Roqué Sala, Enginyera Agrònoma, Técnica del Servei de Sanitat Vegetal-Vivers, DAAM-Lleida.
18:00  Pausa, cafè i pastes: Patrocinador ACTEL 
18:15  Taula Rodona: “Rellevància de les Plantes de Viver en Fructicultura. Responsabilitats del Viverista i del Fructicultor”.  Col·loqui i debat. Moderador: Sr. Josep María Nolla Jordana, Enginyer Agrònom, membre de la ICEA i d’AGROPRÈS.Participants:- Sr. Antonio Villarroel López de Garma, Secretario General de ANOVE (Asociación Nacional de Obtentores Vegetales).- Sr. Francesc Xavier Miarnau Domènech, Fructicultor, Enginyer T. Agrícola i membre d’AGROPRÉS.- Sr. Fausto Guardia, Vocal de la Federació d’Agricultors Viveristes de Catalunya, PLAVISE Vivers.- Sr. Oriol Belil, Vocal de la Federació d’Agricultors Viveristes de Catalunya, CERTIPLANT S.L .- Sr. Pere Oromí Mor, Enginyer Agrònom, Servei de Producció Agrícola, DAAM-Lleida. 
19:15  Acte de Cloenda: Sr. Josep Mª Vives de Quadras. President de la ICEA.Sr. Jesús Domingo Martínez. President d’AGROPRÉS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: