UP alerta de la davallada d’un 6,44% d’afiliació mitjana a la seguretat social agrària a Catalunya en el primer semestre

Unió de Pagesos (UP) ha advertit de la davallada del 6,44% d’afiliació mitjana mensual a la seguretat social agrària a Catalunya en el primer semestre d’aquest any, segons les dades de la Seguretat Social en la classificació del CNAE (Codi Nacional d’Activitat Econòmica) 2009. Aquest percentatge inclou els afiliats al règim general (inclòs el sistema especial agrari) i autònoms (inclòs el sistema especial de treballadors agraris) i suposa 3.693 afiliats menys respecte al primer semestre de 2012.

En aquests mateixos períodes i per territoris, segons aquestes dades, a Tarragona s’ha registrat una davallada del 12,32% (1.838 afiliats menys); a Barcelona del 8,59% (1.220,42 afiliats menys); a Girona del 4,52% (371,81 afiliats menys), i a Lleida de l’1,32% (263,04 afiliats menys).

Canvi de prioritats

Unió de Pagesos, arran d’aquestes dades que considera preocupants, exigeix al Govern i als grups parlamentaris catalans un canvi de prioritats en matèria de política agrària, que permetin afrontar la important davallada de mà d’obra que s’està produint en el sector agropecuari català.

El sindicat considera que tenint en compte la situació de crisi per la qual travessa el país, les polítiques en matèria d’agricultura i ramaderia no s’estan adreçant a la consolidació i creació de llocs de treball. En aquest sentit, recorda que a l’abril passat es van denegar els plans de modernització corresponents al 2012 a més de 400 explotacions agràries, així com la insuficient dotació per al mateix concepte corresponent al 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: