Bons professionals

Quan fa uns anys des de les administracions públiques i alguns integrants del sector es transmetia la idea que amb fer “bé els papers” era suficient per viure de l’agricultura, temps en què alguns en la seva inconsciència van arribar a fer pensar a ciutadans urbans que per viure del camp no calia collir, n’hi havia prou amb sembrar i fer bé els papers. Sens dubte, s’estava posant en perill la professió més noble que mai ha existit, com és la de produir aliments per una cosa tan senzilla com que tota la gent pugui viure.

Està clar que no havien llegit a Columela qui fa ja bastant (2.000 anys) va dir allò de: “Sine agricultura nihil”, sense agricultura res. I en aquestes estem, ara la població mundial creix i creix, per 2050 serem més de 9.000 milions d’habitants al planeta Terra i per satisfer les necessitats creixents de la població hem de produir més aliments. I per cert, que ho estem aconseguint tot i no estar ben repartit, malauradament hi ha gent que passa gana, es menja més i més barat.

Fer les coses bé, ser agricultors i ramaders professionals, innovar, utilitzar la millor tecnologia, conèixer les necessitats de cultius i bestiar, fertilitzar i/o alimentar el bestiar d’una manera racional són les claus per al futur.

Estem augmentant la superfície sembrada, utilitzem les millors llavors, abonem adequadament els cultius (a tot això se li diu sostenibilitat), i aquest any sembla que, fins i tot la pluja vol contribuir a recuperar les reserves dels pantans i que els cultius es desenvolupin en tot el seu potencial. Tot això es fa amb bons professionals, ja no serveixen els de “només papers”.

Jesús Domingo Martínez, president d’AGROPRÉS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: