JARC demana al Ministeri que tots els productors de fruites i hortalisses rebin ajuts directes de la PAC

JARC-COAG ha fet  arribar al Ministeri d’Agricultura un document en el qual es sol·licita que  s’inclogui tota la superfície de fruites i hortalisses en el sistema de  pagaments directes de la futura Política Agrària Comú (PAC), per al període  2014-2020, de la qual se’n negociarà l’aplicació a nivell espanyol durant els  propers mesos. A nivell estatal s’han adherit a la iniciativa UPA (Unión de  Pequeños Agricultores y Ganaderos) i  FEPEX (Asociaciones de Productores Exportadores de Frutas, Hortalizas,  Flores y Plantas Vivas). A Catalunya la iniciativa també es traslladarà al  Departament d’Agricultura, amb el  recolzament de totes les associacions que vulguin  adherir-s’hi.

391184En ambdós  documents s’enumeren múltiples raons que justifiquen el fet que el sector més  rellevant de l’agricultura, en termes de valor de la producció, ocupació i  exportacions, participi en el seu conjunt en el nou sistema d’ajudes que es  planteja a la Unió Europea. Entre elles, s’indica la necessitat d’eliminar les  distorsions actuals entre els diferents productors del sector, tan a nivell  espanyol com europeu, provocades pel desequilibri en la percepció d’ajudes, que  els impedeix competir en igualtat de condicions.

D’altra banda,  s’esmenta que l’impacte de l’acceptació de la nova superfície a considerar, unes  550.000 ha de 1,5 milions de hectàrees que ocupa el sector de fruites i  hortalisses a nivell nacional, suposaria un augment molt limitat, que no  arriba al 2,5% sobre el total de superfície que a nivell d’Espanya es considera  elegible per rebre aquest ajut.

JARC-COAG  considera, per tant, que limitar l’entrada de totes les superfícies de fruites i  hortalisses dins el nou sistema de pagaments directes, seria menystenir  l’elevada importància d’aquest sector per la nostra economia i trencar l’esperit  de la reforma de la PAC, que vol aconseguir una convergència progressiva de les  ajudes base entre els estats membres i agricultors actius, per tal de reduir  possibles diferències entre regions geogràfiques o agronòmiques i corregir les  discriminacions entre productors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: