Fira de Lleida convoca els premis a la innovació i a la seguretat en el disseny de màquines agrícoles

Foto%20arxiu%20Sant%20Miquel%202012%20(2)Fira de Lleida ha convocat el 17è Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles, el 17è Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles i el 17è Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola, guardons destinats a reconèixer els avenços significatius, tècnics i estructurals, registrats en l’àmbit de la maquinària per al camp.

Els premis, que compten amb el patrocini del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, han estat convocats en el marc de la 59a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i del saló Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), certàmens que se celebraran en el recinte de Fira de Lleida del 26 al 29 de setembre (fins el dia 28 en el cas d’Eurofruit).

Poden optar als premis les firmes expositores de la Fira Agrària de Sant Miquel i d’Eurofruit que abans del dia 13 de setembre presentin a les oficines de la Fira de Lleida (Av. Tortosa, 2, Edifici Mercolleida) la fitxa descriptiva i la documentació de la màquina a concurs. La dotació global dels guardons és de 3.000 euros.

L’objectiu del Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles és distingir les màquines agrícoles i els equips de transport, maneig, classificació i embalatge de productes agrícoles que incorporin avenços en les prestacions. El Jurat considerarà especialment aspectes com els avenços en el disseny i la concepció de la màquina, l’ús de nous materials, les aplicacions innovadores d’automatismes, les tècniques de visió artificial i la robòtica i l’adopció de criteris d’enginyeria concurrent.

El Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles té l’objectiu de distingir qualsevol millora en la protecció dels usuaris de les màquines agrícoles, i el jurat valorarà especialment les solucions innovadores destinades a aplicar el reglament vigent sobre mesures de seguretat de les màquines

El Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola distingeix els materials, les tècniques o els equips destinats a la producció fructícola o a la transformació industrial de la fruita que representin un notable avenç sobre la tecnologia actualment disponible, especialment pel que fa a la millora de la qualitat dels productes fructícoles. El concurs inclou els àmbits del material vegetal, la protecció contra plagues, les malalties i els agents atmosfèrics; els equips de producció; la conservació i la transformació, i els sistemes de gestió de la producció.

Jurat especialitzat

El Jurat està integrat per membres del  Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa; del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí; de l’Estació Experimental de Lleida de l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA); del Departament d’Enginyeria Agroforestal de la Universitat de Lleida; del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya, i del Comitè“Tractores y Maquinaria Agrícola” d’AENOR.

Els premis es lliuraran en la cerimònia de cloenda de la Fira Agrària de Sant Miquel i del saló Eurofruit. Durant la celebració dels certàmens les màquines i els equips que hagin optat als guardons s’exposaran en els estands de les empreses candidates.

Un equip agrícola multifuncional presentat per Jympa 1971 va guanyar la 16a edició del Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles, mentre que un sistema d’alerta de vianants pròxims a carretons elevadors presentat per Tallers A. Miquel, SL es va imposar en el 16è Premi a la Seguretat en el Disseny de Màquines Agrícoles i un sistema de selecció de fruita tova de Cedis-Mafrut, SLU va guanyar el 16è Concurs d’Innovacions en el Sector Fructícola,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: