Una granja gironina rep els guardons Danone “Ramader de l’any” i el “Premi a la Competitivitat Sostenible”

AV7S0153[1]Danone ha lliurat els Premis a ramaders, un reconeixement que s’emmarca en els Premis a Proveïdors i Ramaders, Supplier Awards, i que la companyia atorga per tercer any consecutiu. L’acte va comptar amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, donant suport a aquesta iniciativa, en la qual destaca la tasca dels més de 500 ramaders que col·laboren amb la companyia a tot el país.

Sis explotacions làcties l’Estat espanyol han resultat premiades en el certamen, que consta de tres categories: qualitat i seguretat alimentària, medi ambient i competitivitat sostenible. A més, s’ha lliurat el premi especial Ramader de l’Any, en el qual es té en compte la suma dels anteriors criteris. En cada categoria es premia a dos ramaderies, en funció de si la seva producció és superior o inferior a 2.000 litres de llet diaris.

Els propietaris de les ramaderies Nonaya, en Sales, Astúries (producció inferior a 2.000 litres al dia), i Can Ribas, a Maçanet de la Selva, Girona (producció superior a 2.000 litres), han estat reconeguts amb el premi especial Ramader de l’Any per l’excel·lència global de les seves explotacions, destacant en tots els aspectes valorats. Danone ha premiat a les dues granges “per la qualitat de la seva matèria primera, la millora contínua de les instal·lacions i la participació activa en els programes d’eficiència” impulsats per la companyia.

Explotacions familiars

Ambdues granges són familiars i han passat el testimoni de la direcció de pares a fills. Josep Maria Ruiz, director de Can Ribas destacava la motivació que suposa per a la seva família el premi rebut: “És un privilegi que Danone reconegui la nostra tasca i una injecció de motivació per seguir millorant, un objectiu que ens mou des del 1936 quan els meus besavis van comprar la masia. Sempre intentem fer la nostra feina el millor possible: des de la cura de les vaques, la neteja o la gestió i és una satisfacció que ara es reconegui aquest esforç”.

AV7S0363[1]Antoni Bandrés, director de Gestió de Llet de Danone, va comentar que els Premis suposen una bona oportunitat per mostrar la tasca que fan més de 500 ramaders que col·laboren amb l’empresa: “Els ramaders són essencials per al nostre negoci: sempre han estat claus per al nostre creixement i qualitat de producte així com per garantir un subministrament proper i fresc a les nostres centres de producció a Espanya. Per això impulsem la competitivitat i el desenvolupament sostenible de les granges i premiem l’esforç i l’excel·lència dels nostres ramaders, reconeixent així la seva important funció en la companyia “.

Al mateix temps, les ramaderies Sinde, a Santiago de Compostel·la, i Can Ribas, a Girona, han estat premiades per la seva competitivitat sostenible dins de les categories de producció inferior i superior a 2.000 litres diaris respectivament. Aquets guardó reconeix a Ramaderia Can Ribas la seva participació proactiva com a granja pilot als programes de gestió i eficàcia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: