El president de la Generalitat, Artur Mas, inaugura la Casa de l’Agricultura a Barcelona

DSCF0019El president de la Generalitat, Artur Mas, va demanar als ciutadans que confiïn i apostin pels productes de casa perquè, en temps complicats com els actuals, “qualsevol decisió individual ajuda a què el conjunt del país vagi millor”. “Cal fer veure que el que produïm a casa nostra són productes de qualitat i que tothom pot ajudar al creixement i a l’ocupació del país si té present que el producte de casa és un producte que cal protegir”, va assegurar el president.

El cap de l’Executiu va llençar aquest missatge el 18 d’abril en l’acte d’inauguració de la Casa de l’Agricultura a Barcelona, un nou espai on s’apleguen les diferents organitzacions agràries de Catalunya (Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, ASAJA i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), i que gestiona la Fundació de la Pagesia de Catalunya.

Nivell productiu molt alt

El president va remarcar, davant dels principals representants del sector, que “a Catalunya tenim un nivell de producció agrària molt alt, que dóna i encara pot donar feina a molta gent”, i que, malgrat que els temps són complicats per a tothom, cal tenir present que “estem lluny de les complicacions d’altres èpoques”.

En aquest sentit, Artur Mas va recordar els orígens dels sindicats agraris per fer notar que, els que van erigir aquells moviments, a finals del segle XIX, principis del XX, van fer un esforç ingent en el marc d’un Estat espanyol que, al tombant de segle “havia perdut el nord, l’autoestima i la confiança”. En canvi, “a Catalunya hi va haver prou dinamisme, modernitat i iniciativa com per marcar la diferència” i aquelles persones, que “se’n va sortir quan gairebé estava tot arrasat i van transformar moltes coses” ho van fer, com ha remarcat el president, “amb unes eines i un estat del benestar que no tenen res a veure amb les actuals”.

“Sé que la situació és complicadíssima i per molta gent, però, malgrat l’enorme dificultat actual, no perdem la perspectiva que avui inaugurem una casa que és fruit de l’esforç d’altres èpoques”, va ressaltar el cap del Govern.

En aquesta línia, Mas va indicar que la Casa de l’Agricultura “és la casa comuna, de tota la pagesia i no s’hauria pogut fer si no hi hagués hagut la sintonia suficient i la generositat per part de tots per posar les coses en comú”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: