La Fira de Sant Josep de Mollerussa rep 161.000 visitants

Salo del Tractor dimarts (7)La Fira de Sant Josep de Mollerussa, reconeguda com la Fira Catalana de la Maquinària Agrícola, va tancar dimarts 19 de març la 141a edició, amb un balanç molt positiu tant pel que fa als expositors participants com pel nombre de visitants (161.000, malgrat la pluja), i el volum de negoci. El certamen, que es va celebrar del 16 al 19 de març, va tenir 290 expositors, xifra que representava un 4% més que l’any anterior, així com un creixement de l’espai expositiu en relació al 2012 del 31%, la qual cosa suposava una superfície neta ocupada de més de 23.000 metres quadrats.

El president de Fira de Mollerussa i alcalde de la ciutat, Marc Solsona, va destacar el resultat de les enquestes realitzades als expositors, on va quedar reflectida la intenció del 81% d’ells de tornar la propera edició, dada que va qualificar com “importantíssima i de garantia per a l’any 2014”. Pel que fa a les expectatives, el 66% dels expositors han manifestat que “les han mantingut o igualat”, mentre que preguntats sobre una valoració global del certamen, el 71% van puntuar l’organització i desenvolupament del esdeveniment com a molt bé o bé.

Èxit del Saló del Tractor

En el seu balanç als mitjans de comunicació, el president de Fira de Mollerussa es va mostrar satisfet per “l’èxit” del nou Saló del Tractor, un espai específic i diferenciat, novetat d’aquesta edició, i que amb una superfície d’uns 4.000 m2 bruts va donar cabuda a uns 15 expositors, la major part dels quals corresponien a concessionaris de tractors i recol·lectores. Solsona es va referir a la bona acollida d’aquest nou espai, el qual pretenia d’una banda donar resposta al plantejament fet l’any passat per part d’aquest col·lectiu d’expositors de participar de forma biennal al certamen i, d’altra, la voluntat de potenciar aquest sector i buscar zones d’especialització a la fira.

En relació a aquest Saló del Tractor, les enquestes d’aquest col·lectiu van posar de manifest, a nivell individual, una “massiva voluntat de venir l’any que ve, la qual cosa ens porta a trobar fórmules per intentar encaixar que no tanquin cap porta”, va afegir Solsona.

La 141 Fira de Sant Josep va aplegar un total de 290 expositors, dels quals 127 corresponien al Recinte Exterior, on s’ubicava la maquinària agrícola i complements per a l’agricultura i la ramaderia; 138 als Pavellons Firals, on s’exposaven complements per a l’agricultura i la ramaderia, entitats, multisectorial i agroalimentació, i 25 al Saló de l’Automòbil.

Premis a la Innovació

D’altra banda, un total de 22 màquines de 19 expositors, s’han presentat enguany al Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials, un concurs que té com a objectiu destacar i reconèixer les novetats tècniques exposades a la Fira de Sant Josep així com facilitar la seva divulgació en el sector agrari.

Tallers Ribacar SL, d’Igualada, ha estat la guanyadora en aquesta edició de la convocatòria pel que fa a la categoria del Premi Especial d’Innovació, al constructor/expositor de Maquinària Agrícola i/o ramadera de l’Estat espanyol, dotat amb 1.600 euros i Placa d’Honor, i atorgat pel Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Demarcació de Lleida. Tallers Ribacar s’emportà el premi per una sembradora de sembra directa amb disc combinat amb retlla adaptable al contorn del terreny, articulada i amb control hidràulic.

Pel que fa al Premi d’Innovació en Maquinària Agrícola, dotat amb 1.100 euros i Placa d’Honor, i atorgat pel Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida, el guanyador ha estat Tallers Gili 98 SL, de Montgai, per una cisterna amb dosicontrol. En la tercera categoria, el Premi d’Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, dotat amb 1.100 euros i Placa d’Honor, i atorgat pel Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, Demarcació de Lleida, la firma guanyadora ha estat Prefabricats Pujol SA, de Mollerussa, per un slat de formigó pretensat.

En el marc del certamen agrari de la capital del Pla d’Urgell es va portar a terme a més a més el Concurs de Disseny i Estètica a la Fira de Sant Josep. Premi Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida, convocatòria que ha premiat com a Millor Estand dels Pavellons Firals el presentat per l’empresa Pallars Arquitectura en Fusta, de Barcelona, mentre que ha donat l’Àccesit al Millor Estand a l’expositor Ramon Salvia de Bellvís. Pel que fa a la Millor Parcel·la dels Recintes Firals, el premi ha estat per a Unicars Ponent, de Lleida, i l’Àccesit a la Millor Parcel·la dels Recintes Firals ha estat per a Nayper Motor, de Lleida.

Jornades tècniques i Borsa Interpirinenca de Cereals

De manera paral·lela a la fira es va desenvolupar un ampli programa de Jornades Tècniques així com d’altres activitats com la 12a Borsa Interpirinenca de Cereals, reunions i assemblees de diferents col·legis professionals i altres col·lectius. Pel que fa a les sessions formatives es van portar a terme 14 jornades amb temes de màxim interès i actualitat per al sector com són les energies renovables, la mecanització agrària o l’agroalimentació. Fòrum de debat i anàlisi, aquestes conferències van gaudir d’una bona acceptació i afluència de públic amb una participació estimada d’uns 1.500 professionals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: