UP demana que s’actui amb contundència davant el possible frau als consumidors dels productes precuinats

Unió de Pagesos (UP) ha demanat a les administracions catalana i estatal que actuïn amb contundència davant del possible frau als consumidors dels productes precuinats i comercialitzats com a carn de vaquí, però que contenien carn de cavall, encara que aquesta última no estava declarada a l’etiqueta.

Per al sindicat, les investigacions que s’estan realitzant a partir de mostres d’aquests productes envasats no s’han de limitar només a l’anàlisi en els establiments detallistes i els escorxadors sinó que s’han de portar també a terme dins de la indústria agroalimentària, tal i com recomana la Comissió Europea. Aquestes inspeccions inclouen les sales de desfer, magatzems frigorífics i fronteres.

UP considera que “les pràctiques fraudulentes en elaborats carnis de diferents marques que s’han fet públiques aquests últimes setmanes han posat en evidència que si bé la traçabilitat funciona, la inspecció del frau no és eficient, i casos com aquest no haurien d’acabar amb una simple sanció a les empreses responsables per enganyar els consumidors en l’etiquetatge”.

El sindicat insta les administracions a inspeccionar de manera continuada els productes per evitar que es donin més casos com aquest, i en cas de que es confirmin, que apliquin sancions exemplars i facin pública la identitat de les empreses infractores.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: