La cinquena edició de l’Escola de Pastors de Catalunya comença amb 18 alumnes inscrits

6 (2)L’Escola de Pastors de Catalunya ha iniciat la cinquena edició el 25 de febrer, amb 18 persones seleccionades, d’un total de 55 sol·licituds presentades. La formació teòrica del curs, que organitza l’Associació Rurbans, i que compta amb la col·laboració de diverses entitats implantades a tot el país, s’impartirà al poblet de Montenartró, al municipi de Llavorsí (Pallars Sobirà).

Entre les principals novetats del curs cal assenyalar que s’ha incorporat l’Escola de Pastors del País Basc i, també, hi ha la incorporació de Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona com a nova  delegació.

La mitjana d’edat d’aquesta 5a edició és de 30 anys. El principal motiu de la seva elecció és perseguir una vocació. No és, llavors, una fugida buscant una alternativa a la feina actual o a la situació de crisis, segons han informat els seus organitzadors.

Pel que fa a la seva procedència, la majoria provenen de la província de Barcelona (60%), encara que molts d’ells viuen en municipis rurals. La resta es distribueix entre les zones de Lleida (8%), Tarragona (13%), Girona (13%) i un% menor d’altres comunitats. En aquest cas l’Escola té un alumne de Gran Canaria.

Quant a la seva situació laboral / professional, molts d’ells es troben a l’atur i /o reorientant el seu futur professional (49%). Són persones joves que acostumen a tenir treballs temporals vinculats a activitas  d’animació, medi ambient, jardineria, oficis, etc.

Un 45% treballa i ha deixat momentàniament la seva feina per fer la formació de l’escola de pastors. El 40% d’aquests té estudis universitaris, seguits d’un 60% que han realitzat diferents graus. La seva motivació principal és crear una empresa, arribar a ser pagesos autònoms (68%) i tan sols un 8% d’aquests pretenen continuar el projecte familiar. L’índex d’emprenedoria en aquest sector és molt gran.

Perill de continuïtat el 2014

L’Escola de Pastors s’enfronta a un futur incert, a causa dels impagaments de subvencions que la Generalitat de Catalunya deu  des de l’any 2010.
Així, el centre  pateix l’endarreriment dels pagaments de subvencions atorgades per la Generalitat de Catalunya, amb un import de 55.000 euros en aquests darrers 3 anys. Aixó suposa tenir problemes greus de tresoreria que si no es resolen aviat, comportarà una parada del’activitat de l’escola en la seva propera edició.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: