La Comissió es felicita pel vot del Parlament Europeu a favor de la seva proposta d’una nova política comuna de pesca

La Comissió Europea es congratula per la votació del Parlament Europeu sobre la seva proposta d’una nova política comuna de pesca (PCP). Amb aquesta votació, el Parlament prepara el terreny per a les negociacions amb el Consell amb l’objectiu d’arribar a un acord sobre la nova política.

Maria Damanaki, comissària d’Afers Marítims i Pesca, ha declarat que “el Parlament Europeu ha mostrat el seu suport àmpliament majoritari a aquesta ambiciosa reforma de la PCP recolzant el plantejament presentat per la Comissió. Em felicito per aquest vot i em complau especialment el suport que el Parlament ofereix a una política basada en l’explotació sostenible dels recursos pesquers (segons el principi del rendiment màxim sostenible a partir del 2015), una política que estableix la prohibició dels rebuigs fixant unes dates precises per posar fi a unes pràctiques malgastadores que no podem seguir permetent-nos”.  Per afegir que “voldria felicitar el Parlament per aquest èxit i espero amb impaciència que tant aquest com el Consell s’arremanguin el més aviat possible per assolir l’adopció de la reforma de la PCP”.

2067763009_ef33014446

La proposta de reforma de la PCP del 2011 té com a finalitat crear les condicions perquè les flotes pesqueres de la UE siguin econòmicament viables i promoure l’aqüicultura a la Unió Europea, de manera que tot plegat afavoreixi tant els que depenen d’aquestes activitats, com els consumidors. La proposta de la Comissió de reformar les normes fonamentals de la política comuna de pesca es basa en la sostenibilitat.

La gestió de les pesqueries hauria de permetre restablir totes les poblacions fins a uns nivells saludables que facin possible que els pescadors obtinguin el màxim de captures. Pel seu caràcter antieconòmic, la pràctica de rebutjar peixos totalment comestibles ha d’eliminar-se gradualment, fixant-hi uns terminis i unes obligacions ben clares, i donant un temps d’adaptació als pescadors.

Les decisions sobre la gestió de les pesqueries han d’adoptar-se amb la participació dels pescadors i de les parts interessades i, en fer-ho, cal tenir en compte les característiques específiques de les conques marines.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: