UP exigeix a Adif que pagui els 5 milions d’euros d’indemnitzacions pendents als afectats per les expropiacions de l’AVE a les comarques de Girona

UP concentració

Una cinquantena d’agriculturs convocats per Unió de Pagesos (UP) s’han concentrat davant l’estació de Figueres-Vilafant, coincidint amb el trajecte inaugural de l’AVE de Barcelona a Figueres, per denunciar que l’empresa Adif encara no ha abonat una part important de les indemnitzacions per les finques expropiades per les obres de l’AVE a les comarques de Girona, uns cinc milions d’euros en total.

El sindicat reclama a Adif les quantitats dels mutus acords signats corresponents a una part de les finques del projecte original del tram Pontós-Figueres, encara pendents de cobrar, i també que es tanquin les indemnitzacions dels terrenys ampliats dels trams Sant Julià de Ramis-Cornellà del Terri, Cornellà del Terri-Pontós i Pontós-Figueres.

UP també denuncia que Adif pretén pagar a meitat de preu les indemnitzacions als afectats per una ampliació de les obres de l’AVE per aquests trams respecte al preu que ha pagat per les de les finques que es van ocupar fa tres anys.

L’ocupació de les finques, tant de les legals com de les últimes, es va fer l’any 2008 i el 2009 es van signar els mutus acords de les primeres. Des de llavors els propietaris de les finques afectades per la modificació del projecte han demanat diverses vegades a Adif que regularitzi la situació per poder cobrar per la superfície ampliada les mateixes indemnitzacions que per la inicial.

El sindicat agrari recorda que el retard en aquests pagaments provocarà que el Govern de l’Estat hagi de pagar interessos de demora que poden suposar fins a un 50% del total de les indemnitzacions.

A la concentració hi van assistir, entre altres, Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos, i Xavier Frigola, coordinador territorial de Girona del sindicat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: