Una plataforma web simularà conreus virtualment i n’optimitzarà el reg

DSCF0058

IES (Irrigation Expert Simulator) és un projecte finançat per la Comissió Europea (CE) en el marc del programa LIFE+2011, format per un consorci de tres entitats: el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del DAAM, i el centre tecnològic Barcelona Digital.

IES serà un conjunt d’eines de decisió i simulació integrades en una plataforma web, que es comportarà com un expert per a oferir programes personalitzats i optimitzats de reg utilitzats pels agricultors.

El projecte consistirà en una plataforma virtual de reg, on els pagesos, els tècnics d’irrigació i els experts podran introduir les dades de la seva finca (terra, cultiu, etc). La plataforma simularà un cultiu virtual per a cada cas, en què els usuaris podran analitzar els efectes de les seves decisions de gestió, i obtenir recomanacions per a cada cas específic.

El principal objectiu d’aquest projecte és l’optimització de l’aigua utilitzada per a reg de camps. A més, el projecte testejarà, amb dades reals de diverses parcel·les i regants catalans, els models definits i la proximitat entre l’ús agronòmicament més eficient i el real. En concret, es disposarà de 3 àmbits de validació: una finca experimental de l’IRTA on es validarà els models de forma global, un conjunt de parcel·les d’un col·lectiu de regants on es mesurarà el consum real d’aigua in situ, i un gran volum de regants usuaris de Ruralcat, que subministraran les seves dades de consum d’aigua i producció al llarg d’una campanya.

El projecte IES serà accessible des del portal RuralCat (www.ruralcat.net), que té el suport del DAAM, tindrà una durada de tres anys, i compta amb un pressupost d’1 milió d’euros.

El nucli del sistema estarà format per tres mòduls:

  • el Cultiu Virtual: implementarà els diferents models agronòmics disponibles, tenint en compte totes les possibles variables d’entrada
  • el Programador de Reg: serà el responsable de generar recomanacions (programes de reg) utilitzant el model definit en el cultiu virtual
  • el sistema expert: serà l’encarregat de millorar els models en els cultius virtuals utilitzant una base de coneixements i les decisions preses pels experts i els agricultors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: