Lliurats els premis PITA 2012, que enguany han estrenat la catejoria de jove emprenedor innovador

9ea60c7e-d897-486f-89d5-01f6c229a152El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en funcions, Josep Maria Pelegrí, va presidir el 12 de desembre, al Palau de la Generalitat,  a Barcelona, l’acte de lliurament del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) en les seves diverses variants, corresponent a l’any 2012, edició en la qual s’han presentat un total de 35 candidatures. Aquest guardó es va convocar per primera vegada l’any 2001. Una empresa agropecuària de la Selva, un celler del Baix Penedès  i un emprenedor del Berguedà han estat els guanyadors d’aquesta edició.

El conseller en funcions va dir que “felicito els premiats pel seu gran esforç en R+D+I i per idear nous processos  que els ajuden a obtenir uns resultats beneficiosos per a l’economia, la competitivitat, la qualitat, la seguretat i la sostenibilitat de les produccions. Sou un exemple i un referent tant per al sector com per al model productiu català”. Segons Pelegrí, “volem que el nostre país disposi d’un sector cada vegada més enfortit, capaç de competir en els mercats i de contribuir a la generació d’ocupació, de benestar i d’equilibri territorial”.

El Premi PITA 2012 en la modalitat empresa agrària, per la implantació d’innovacions dins del procés productiu. ha estat per a Agropecuària Mas Bes, SL, de Vilobí d’Onyar (Selva), per la posada en marxa d’innovacions en tota l’explotació lletera, orientada a la millora tècnica, econòmica, de qualitat i de seguretat alimentària, des del maneig i la informatització de la sala de munyir fins a l’aprofitament de les dejeccions ramaderes, per a l’obtenció de biogàs, passant per la projecció de tot el sistema d’explotació de manera docent mitjançant visites programades d’escoles.

En la mateixa modalitat, per la implantació d’innovacions dins del procés productiu,  ha estat finalista l’empresa Ribero SAT, de Gerb (Noguera), per la innovació que comporta a una empresa de producció de cereals i farratges la incorporació d’una nova línia d’alimentació destinada a mascotes, amb una presentació dels productes orientada als diferents rosegadors i amb un disseny atractiu i original de les diferents gammes de producte acabat que comercialitzen, al qual incorporen diferents herbes medicinals en funció dels seus destinataris.

El Premi PITA 2012 en la modalitat d’agroindústria, per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i conservació de productes agrari, ha estat per al Celler Domenys i Secció de Crèdit, SCCL, de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès),.per la implantació de les noves tecnologies en la gestió integral de les vinyes dels seus cooperativistes, tant tècnicament com administrativament, tot emmarcat en un model de gestió global mitjançant l’especialització dels diferents cellers que integren Celler Domenys.

En la mateix modalitat, per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i  conservació de productes agraris, ha estat finalista Frigorífics Costa Brava, de Riudellots de la Selva (Selva), per la introducció d’una nova tecnologia consistent en l’automatització del procés de rentat, desinfecció, assecat i subministrament de caixes d’embalatge a la sala d’especejament, incorporant un sistema de comprovació higiènica mitjançant visió artificial de les caixes, examinant els diferents punts de cada caixa que surt del túnel de rentat, i rebutjant les que no tenen el nivell de qualitat higiènica requerit.

Creació d’una empresa de producció de tòfona negra

En la nova modalitat Premi al Jove Emprenedor Innovador, per la implantació d’innovacions en l’empresa agrària o l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un emprenedor innovador, el guanyador ha estat Pere Muixí Rubio, de Cal Rosal (Berguedà), per l’esperit emprenedor i innovador orientat a formar-se en tubericultura, amb l’objectiu final de fer realitat, partint de zero, la creació d’una empresa de producció de tòfona negra, tancant el cercle del productes des del seu cultiu fins a la seva comercialització, tant a nivell espanyol com per a l’exportació.

El finalista d’aquesta modalitat, per la implantació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un emprenedor innovador,  ha estat Basili Masclans Roselló, de Verdura Masclans, de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), per l’esperit emprenedor i innovador orientat a formar-se amb l’objectiu final de fer realitat el projecte d’incorporar a l’empresa fa militar agrària una planta de quarta gamma per al processat de verdures ecològiques, des de la seva producció al camp, passant per la seva preparació, tallat, rentat, assecat i envasat del productes en cru fins al consumidor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: