ASAJA exigeix a Artur Mas i Oriol Junqueras que el Departament d’Agricultura sigui més eficaç i àgil

DSCF0002La presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna, ha demanat, en roda de premsa, al candidat a la presidència de la Generalitat, Artur Mas (CiU), i al cap de l’oposició en el Parlament, Oriol Junqueras (ERC), que el Departament d’Agricultura tingui en la propera legislatura “un major poder de decisió, sigui més eficaç i, a la vegada més àgil i amb menys burocràcia”.

Per Pruna, “ara és un moment clau per al sector primari, que és líder en exportació, i necessitem una major agilitat”. Per tant “és urgent que la Llei Òmnibus funcioni bé, cosa que no ha fet fins ara, provocant problemes entre conselleries i amb ajuntaments per aplicar la normativa de benestar animal porcí”.

ASAJA també demana que s’aixequi l’afectació del quart cinturó al seu pas pel Vallès. En aquest sentit, Rosa Pruna ha recordat que “la Unió Europea ha demanat al Govern espanyol que no es malgasti ni un euro més en carreteres”. A més, “és molt greu que hi hagi ramaders que no poden adaptar les seves explotacions per culpa de que les seves finques estan afectades per una obra innecessària”.

La presidenta d’ASAJA ha denunciat pràctiques de comerç deslleials, sobretot en sectors com el lleter. Per això demana al govern que tregui una normativa “que penalitzi a qui ven per sota preu de cost com s’està fent a França amb les marques blanques”.

Rosa Pruna ha mostrat la seva preocupació per l’important descens d’explotacions lleteres en els darrers cinc anys, en que s’ha passat de 890 a 799.

Una altra queixa de la presidenta d’ASAJA són les oscil·lacions de preus dels cereals, “que poden fer perillar la viabilitat de la ramaderia i les fàbriques han de posar més subproductes per no pujar tant els preus”.

Aquesta situació és especialment greu a Catalunya “ja que s’ha malbaratat la terra i ara les explotacions no son autosuficients i els fa falta terra”. A més, “amb la nova reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) Catalunya som els grans perdedors, ja que ens manca terra”.

Quant al sector forestal, Pruna creu que “és necessari potenciar les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), ja que en cas d’incendi son les primeres en arribar i coneixen el territori”. Al mateix temps, “els propietaris forestals han de tenir més ajuda per netejar els boscos”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: