Agricultura aprova un ajut de 8,6 milions d’euros per adaptar 288 explotacions porcines a la normativa de benestar animal

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha informat que ha resolt favorablement 288 sol·licituds d’ajut per a la modernització d’explotacions ramaderes porcines per un import total de 8,6 milions d’euros (amb una mitjana de 30.000 euros per granja), que suposen una inversió total de gairebé 20 milions d’euros. Aquests diners serviran per a realitzar les inversions necessàries per adaptar les explotacions a les noves normes comunitàries sobre benestar animal.

La major part dels expedients que ara s’aproven s’han vist beneficiats per les millores introduïdes en el nou Decret 2/2012 de 3 de gener, pel qual es regula el Contracte Global d’Explotació (CGE). En concret, han estat exempts de presentar un pla d’explotació i la valoració econòmica de la diagnosi prèvia, fet que ha simplificat considerablement la documentació a presentar amb la sol·licitud.

En aquesta convocatòria, amb l’objectiu de garantir la cobertura de les inversions adreçades a millores per al benestar animal en porcí, es va afegir un nou criteri de priorització per tal de donar la màxima puntuació a les propostes en aquest àmbit. D’aquesta forma, el DAAM es comprometia amb el sector a subvencionar aquestes inversions amb caràcter essencial.

La previsió d’aquest criteri ha permès avançar la resolució favorable d’aquests projectes, mentre es gestionen els tràmits per a la resolució de la resta de sol·licituds; i, per tant, ha fet possible avançar l’execució i pagament d’aquestes actuacions cabdals per a la supervivència de les explotacions. Aquesta priorització és una actuació més de les mesures de benestar animal impulsades pel DAAM aquest any, com també ho han estat els ajuts per als préstecs a les inversions necessàries per a adequar les explotacions porcines d’engreix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: