Trobada amb els eurodiputats catalans

El dimarts 2 d’octubre va tenir lloc a Brussel·les una trobada-dinar entre els periodistes catalans participants en el seminari sobre la PAC i els eurodiputats de Catalunya Ramon Tremosa, del Grup de l’Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa; Raül Romeva, del Grup dels Verds/Aliança Lliure Europea; Raimon Obiols, del Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates en el Parlament Europeu i Salvador Sedó, del Grup del Partit Popular Europeu (Demòcrata-cristians).

La trobada va ser molt interessant ja que vam poder conèixer el posicionament conjunt defensant el sector agrari europeu i tot i que no formen part cap d’ells de la Comissió d’Agricultura de l’Eurocambra van parlar extensament de la reforma de la PAC, a part d’altres temes de funcionament del Parlament Europeu.

Malgrat aquest posicionament conjunt, Romeva defensa punts com el greening, i Tremosa el paper de les explotacions agràries catalanes.

Posteriorment, vam assistir a una roda de premsa de l’eurodiputada, Iratxe Garcia, del Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates en el Parlament Europeu, que està dins de la Comissió d’Agricultura i Desenvolupament Rural d’aquesta cambra.

A més del tema del pressupost, del qual diu que no acceptaran més retallades, Garcia defensa ajuts acoblats per als ramaders i una flexibilització dels criteris sobre el greening, requeriments mediambientals per rebre ajuts, i la rotació de conreus per adaptar-se a la realitat i diversitat de l’agricultura mediterrània.

A més, dóna suport a la posada en marxa d’instruments de mercats, amb recolzament a l’emmagatzematge privat i intervencions públiques, així com una limitació de les hectàrees elegible o amb dret a ajuts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: