Reunió informal amb el Delegat del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea

Una representació d’AGROPRÉS formada per Jordi Sala, Josep Fatjo-Vilas, Rosa March, Eduard Gelpi, Miquel Rusiñol i Isidre Font va mantenir el diluns 1 d’octubre a Brussel·les una reunió informal amb el Delegat del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea (UE), Joan Prat, a qui acompanyava la Tècnica de Polítiques d’aquesta Delegació, Elisenda Fatjo-Vilas March.

Prat va explicar quines funcions tenia la Delegació, que entre altres són representar, defensar i promoure els interessos generals de Catalunya i donar suport a les entitats i empreses catalanes davant les institucions i òrgans de la UE; exercir i mantenir la relació permanent amb les institucions i òrgans de la UE i  realitzar, juntament amb els departaments o organismes de la Generalitat, les actuacions amb les institucions de la Unió Europea que siguin necessàries quan una legislació, acció o programa incideixi, directament o indirectament, en l’àmbit competencial o afecti els interessos de la Generalitat, i vetllar per la defensa de l’interès general de la Generalitat de Catalunya.

També ha de fer el seguiment, influir i participar en el procés de presa de decisions, així com recaptar informació en relació amb iniciatives legislatives, accions o programes de la Unió Europea que afectin les competències o interessos de la Generalitat de Catalunya; actuar com a òrgan de relació amb les delegacions o òrgans similars d’estats i d’altres territoris amb seu a Brussel·les, així com amb la representació permanent i altres organismes de l’Estat davant la UE;. coordinar les oficines sectorials adscrites als departaments o organismes de la Generalitat establertes a Brussel·les, i promoure la projecció internacional de Catalunya en l’àmbit de la Unió Europea, entre altres.

Joan Prat va comentar que la Delegació del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea “no té rang diplomàtic”, i que aquesta era juntament amb la de Madrid “les úniques Delegacions Institucionals” de la Generalitat.

La Delegació catalana ocupa tres plantes d’un edifici que es troba enfront del de la Comissió Europea, a la capital belga, i en aquell moment s’estava fent a la planta baixa una exposició sobre reciclatge.

La visita es va fer coincidint amb la presència d’aquesta representació d’AGROPRÉS a Brussel·les per participar els dies 1 i 2 d’octubre en un Seminari sobre la Política Agrària Comuna (PAC) al Parlament Europeu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: