Èxit de la jornada d’AGROPRÉS, ICEA i ETSEA-UdL sobre els costos i preus de la fruita a la Fira de Sant Miquel

La jornada “Costos i preus de la fruita, està justificada la diferència entre el preu percebut pel fruticultor i el preu pagat pel consumidor”, organitzada per AGROPRÉS. ICEA i ETSEA-UdL el 27 de setembre per la tarda dins la 58a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida, va ser un èxit tant pel nombre d’assistents (entre 60 i 70 persones) com per la qualitat i nivell de les ponències presentades.

La benvinguda i presentació de la jornada va anar a càrrec de Domènec Vila, Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura de la Generalitat i Maria Rosa Teira, Doctora Enginyera Agrònoma, Directora de l’ETSEA-UdL de Lleida.

A continuació es va dur a terme l’homenatge a personatges rellevants del sector agrari de Lleida. En aquesta ocasió va ser Santiago Planas, Doctor Enginyer Agrònom, delegat de la ICEA a Lleida, l’homenatjat.

Sobre els “Costos en la producció de la fruita de Lleida: préssec-nectarina-paraguaià, pera i poma”, van parlar Francesc X. Miarnau, Enginyer Tècnic Agrícola, productor i membre d’AGROPRÉS, i Ignasi Iglesias, Doctor Enginyer Agrònom, IRTA- Lleida.

Sobre els  “Costos de condicionament i comercialització-distribució fins el consumidor. Preus de la fruita”, van tractar Josep Faura, Cap del Mercat de Fruites i Hortalisses de Mercabarna; Josep Lluís Trilla, Enginyer Agrònom, Director Comercial d’ACTEL, i Elisenda Casals, Enginyera Agrònoma, Cap del Departament Tècnic d’AFRUCAT.

Finalment, es va dur a terme una taula rodona en la que els diferents ponents de la jornada van debatre sobre si “Està justificada la diferència entre el preu percebut pel fructicultor i el preu pagat pel consumidor?.

La cloenda va anar a càrrec de Josep Mª Vives de Quadras, President de la ICEA. i Jesús Domingo Martínez. President d’AGROPRÉS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: