Pelegrí es reuneix amb responsables de la Comissió d’Agricultura del Parlament europeu i eurodiputats per parlar de la reforma de la PAC

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha mantingut el 17 i 18 de setembre diverses reunions a Brussel·les per intercanviar informació i opinions amb els responsables de la Comissió d’Agricultura del Parlament europeu i també amb els eurodiputats per conèixer de primera ma com s’està tramitant la reforma de la PAC i també la negociació de les al·legacions presentades pels diferents països i per fer èmfasi en la necessitat que siguin tingudes en compte també les especificitats de territoris com el de Catalunya que ha presentat un document de posicionament i al·legacions consensuat amb el conjunt del sector i dels seus representants.

Així, el conseller es va reunir el dia 17  a la tarda amb el president de la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu, Paolo de Castro, i també  amb Luis Manuel Capoulas, Ponent de propostes de la Comissió de Pagaments Directes i Desenvolupament Rural del Parlament, membre  i ponent de la Comissió del Parlament europeu que defensa les propostes dels 2 reglaments  més importants de la nova PAC.

Posterioment es va reunir amb un grup d’eurodiputats i portaveus de diferents grups polítics (CiU, PP i PSOE) amb representació a la Comissió d’Agricultura del Parlament europeu i, el 18 va mantenir reunions amb el Director general Adjunt de la Direcció General d’Agricultura de la Comissió Europea, Joao Pacheco, i Georg Haüsler, cap de Gabinet del Comissari d’Agricultura, Dacian Ciolos.

Valoració positiva

El conseller va valorar “positivament” els contactes mantinguts dels quals es dedueix que una bona part de les al·legacions i posicionaments que es feien des de Catalunya al nou Reglament de la PAC 2014-2020 previsiblement seran tingudes en compte i incorporades en el nou reglament, com per exemple les que afecten als pagaments acoblats o a la incorporació dels joves agricultors que passen al primer pilar; “Esperem que es reculli la diversitat i especificitat de l’agricultura mediterrània, com la catalana, per evitar greuges respecte altres àmbits de la UE”, va assenyalar Pelegrí.

El conseller va alertar, però, que encara hi ha feina a fer de portes endins, i en aquest sentit, va dir que insistirà al Ministeri d’Agricultura espanyol que incorpori també  en les polítiques internes que es desenvolupin per a l’aplicació de la nova PAC les millores que es plantegen des del sector i des de Catalunya en alguns àmbits com els dels ajuts acoblats o el PDR a fi d’equilibrar l’impacte de la nova PAC.

Tanmateix, el conseller ha destacat que hi ha encara temes importants  que no s’han resolt i que difícilment es resoldran tenint en compte els plantejaments dels actuals responsables europeus en l’àmbit de la Competència.

Tampoc s’aporten solucions concretes per millorar els mecanismes actualment existents per fer front a les situacions de crisi (siguin per volatilitat de preus  o de tipus d’alertes alimentàries)  que s’han mostrat absolutament ineficaços com va succeir el 2011 amb la crisi de l’ecoli.

Una resposta

  1. […] Agropres, 24-9-2012. Els dies 17 i 18 de setembre el conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya es va reunir amb responsables de la comissió d’Agricultura del Parlament Europeu i amb eurodiputats per conèixer l’estat de la qüestió de la Reforma de la PAC. El conseller va saber de les al.legacions i posicionaments que s’han tingut en compte pel nou reglament de la PAC 2014-2020 i desitja que “es reculli la diversitat i especificitat de l’agricultura mediterrània per evitar greuges respecte d’altres àmbits de la UE”.  Pelegri però va destacar que hi ha qüestions sense resoldre com ara l’àmbit de la competència o els mecanismes en cas de situacions de crisi. Més noticia aqui […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: