Destaquen la qualitat “excel·lent” del raïm recol·lectat per elaborar cava a l’inici de la verema

La qualitat del raïm recol·lectat fins ara, al començament de la verema és “excel·lent”, segons els tècnics del Consell Regulador del Cava que aquests dies verifiquen que es compleixi el que estableix el reglament de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Cava pel que fa a les varietats, producció màxima per hectàrea, paràmetres analítics del raïm i rendiments d’extracció.

La verema va començar a principis d’agost amb les varietats chardonnay i pinot noir, que estan pràcticament recollides, i s’està començant amb les de macabeu i xarel·lo. El raïm recollit fins al moment indica que “l’estat sanitari és molt bo i l’equilibri grau/acidesa també, cosa que ens fa preveure que estem davant d’una collita que serà excel·lent”, segons ha dit el cap dels serveis tècnics del Consell Regulador del Cava, Francisco González.

El Consell Regulador té verificadors en la bàscula distribuïts pels cellers que conformen la DOP per al control de l’entrada de raïm. A més, els tècnics de control de qualitat analitzen al laboratori paràmetres com l’alcohol probable, l’acidesa total, el pH i el pes de 100 grans de raïm. Aquests especialistes recullen raïm procedent de parcel·les marcades a les vinyes de diferents varietats que han estat seleccionades en funció dels microclimes, les altituds i el sòl on estan ubicades. Són el que anomenem parcel·les testimoni.

L’objectiu és conèixer el nivell de maduració del raïm i “ajudar els cellers a trobar el moment òptim de recol·lecció per elaborar el vi base del cava”. Així mateix, l’estudi analític permetrà conèixer la qualitat del raïm, la seva evolució de maduració i el seu comportament respecte a anys anteriors.

Tot i que la qualitat de la collita d’aquest any es preveu “excel·lent”, la quantitat, en canvi, pot ser més baixa. Lluís Marco, coordinador del control de qualitat del Consell Regulador del Cava ha comentat que  “és massa d’hora encara per veure quin percentatge de disminució ens trobarem, però pel que fa al chardonnay, que és una varietat que està pràcticament recol·lectada, podria ser del 20%”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: