L’ICRA organitza la 8a Trobada anual sobre detecció de contaminan​ts orgànics en alimentaci​ó i medi ambient

Barcelona acull, del 2 al 4 de juliol, a l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme 47) , la vuitena trobada anual LC/MS/MS Workshop on Environmental Applications and Food Safety, el punt de trobada on científics, agències governamentals i indústria donen a conèixer les últimes novetats, aspectes pràctics i projectes relacionats amb la detecció i quantificació de contaminants orgànics en les mostres ambientals i alimentàries per mitjà de la utilització de les tècniques de cromatografia líquida i d’espectrometria de masses en tàndem (LC/MS/MS).

Més de 110 experts d’arreu del món avaluen durant tres dies les tècniques de recerca en la detecció de contaminants orgànics en mostres ambientals i alimentàries i alhora donar a conèixer els últims resultats obtinguts en les seves recerques, en aquesta trobada està organitzada per l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA).

Alguns dels principals treballs que es presenten ho fan en primícia i han estat desenvolupats per equips de recerca espanyols. És el cas de l’estudi que exposarà Marta Llorca, investigadora de l’ICRA i del Departament de Química Ambiental de l’IDAEA-CSIC, sobre l'”Anàlisi de compostos perfluorats en diferents aigües procedents d’Alemanya i Espanya” (Analysis of perfluoroalkyl substances in waters from Germany and Spain). La presentació tractarà sobre els primers resultats de detecció de compostos perfluorats en aigua de beguda a Espanya i Alemanya. Els compostos perfluorats (PFCs) són substàncies químiques molt habituals en la indústria i en el consum queacaben de ser prohibides a EUA per l’Agència de Protecció Mediambiental (EPA), tot i que Europa encara no compta amb una legislació específica.

En el marc de la jornada es presentaran altres projectes de recerca amb “denominació d’origen” espanyol com el que explicarà Amadeo Rodríguez Fernández-Alba, de la Universitat d’Almeria, sobre els “Beneficis i riscos en l’avaluació de residus de plaguicides en els aliments per LC-MS-QTOF” (Benefits and pitfalls in the evaluation of pesticide residues in food by LC-QTOF-MS). O Yolanda Picó, de laUniversitat de València, “Determinació de compostos perfluorats en les mostres ambientals i alimentàries per LC-MS-QTOF” (Perfluorinated compounds determination by LC-QTOF-MS in environmental and food matrices).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: