Una professió moderna i competitiva

Com cada any des de 1999, Dimanche Ouest France i Ifop publiquen, en ocasió del Saló Internacional de l’Agricultura de París, un baròmetre sobre la imatge que els francesos tenen dels seus agricultors. La conclusió que es pot extreure de la d’aquest any és que “Ser agricultor és una professió moderna i competitiva”, segons la majoria dels francesos

I és que el 78% dels francesos considera que els agricultors representen una professió moderna; per al 64%, els agricultors són competitius; en termes de benestar, el 65% percep als agricultors com respectuosos amb la salut; el 56%, pensa que l’agricultura francesa respecta el medi ambient, i per al 74%, els agricultors són persones en les quals els consumidors poden tenir confiança.

A aquesta bona imatge global, s’afegeix una baixa dels aspectes negatius. Cada vegada menys francesos consideren que els agricultors són subvencionats, el nivell més baix observat sobre aquest concepte des del llançament d’aquest baròmetre. Quan llegia les dades d’aquesta enquesta em preguntava: És igual la imatge que dels nostres agricultors tenim els catalans? Malauradament, m’he contestat: No. Tant de bo m’equivoqui!

Jesús Domingo Martínez, president d’AGROPRÉS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: