Els Prínceps d’Astúries inauguren Alimentària 2012

Els prínceps d’Astúries van presidir el diilluns 26 de març l’acte inaugural del Saló Internacional Alimentària 2012, que va comptar amb la participació del president de la Generalitat, Artur Mas; del ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, i del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, entre altres autoritats.

El ministre Arias Cañete va manifestar que “hem d’apostar per una política agrària i industrial nacional. Sumant esforços serem més forts”.                          

El saló Alimentària, de caire biennal i que és un dels aparadors mundials del sector de l’alimentació i les begudes més important, se celebra enguany del 26 al 29 de març i té com a objectius potenciar la projecció internacional, obrir nous canals de cooperació, fomentar la innovació, impulsar les marques i afavorir el tancament d’operacions comercials.

En el certamen, que es realitza en el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, se citen els principals operadors del sector a escala global. Amb la presència de 4.000 empreses –un terç d’elles estrangeres (procedents de 75 països)-, i una previsió de 140.000 visitants professionals -36.000 d’ells estrangers- el saló ocupa una superfície de 94.500 metres quadrats. El comitè organitzador preveu que la fira tindrà un impacte econòmic d’entre 170 i 200 milions d’euros. D’altra banda, l’organització estima que hi haurà més de 8.000 reunions de treball per posar en contacte la demanda espanyola i estrangera.

La principal novetat d’enguany és Alimentària Hub, un espai de 4.000 metres quadrats destinats a reivindicar la importància del sector de l’alimentació per a l’economia espanyola. El Hub té cinc grans eixos: innovació, nutrició i seguretat alimentària, màrqueting i comunicació, RSC i internacionalització.

La internacionalització també és un dels punts forts d’aquesta nova edició d’Alimentària 2012. Aquesta aposta pel mercat exterior es veu reflectida en una presència destacada de països asiàtics i la participació, per primera vegada al pavelló, de Tailàndia, Dubai i Suècia. En aquesta ocasió, Mèxic és el convidat especial del saló.

D’altra banda, un total de 140 empreses catalanes participen en el saló Alimentària de Barcelona 2012 amb el suport del Departament d’Agricultura. Aquestes xifres representen un increment del 26% respecte de l’edició anterior, quan un total de 111 empreses van participar en el certamen sota el paraigua de l’Administració catalana.

La fira Alimentària 2012 és el marc on el Departament aprofitarà per donar a conèixer les principals línies de treball que es porten a terme en el sector alimentari. Per aquest motiu, la firà compta amb quatre estands de Catalunya, gestionats per l’empresa pública Prodeca, a diferents salons: Pavelló de les Autonomies, Intervin, Intercan i Olivaria.

En el marc del saló es du a terme el IX Congrés Internacional de la Dieta Mediterrània, centrado en la prevenció de la obesitat. A més, entre les novetats més destacades hi ha la cervesa més luxosa del món, un refresc afrodisiac i bitllets d’euro comestibles.

(Foto: El Periódico)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: