Un punt d’atenció i de referència en la informació agrària

Un moment del debat sobre política agrària amb els representants dels partits en les últimes autonòmiquesFa 25 anys va nèixer AGROPRÉS, eren dies de gran activitat agrícola i ramadera, acabàvem d’entrar a la Unió Europea (UE), els avenços de les noves tecnologies en totes les branques estaven en el seu punt àlgid, sovint apareixien noves publicacions tècniques i no tan tècniques en paper, i gairebé tots el mitjans audiovisuals tenien algun programa de divulgació agrària.

Moltes empreses de la indústria agroalimentària feien una publicació d’empresa que enviaven gratuïtament a clients i proveïdors, els sindicats (OPAs), en ple creixement també editaven, encara ho fan, la seva pròpia revista. A Catalunya hi havia diverses editorials especialitzades en publicacions relacionades directament amb l’agricultura, la ramaderia i el món forestal.

Fins i tot, l’antic Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) i l’antic Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) feien publicacions tècniques, totes elles interessants i algunes de gran qualitat, al menys des del punt de vista divulgatiu.

AGROPRÉS ha vist passar tots aquest mitjans que tant han fet pel món rural, aconseguint convertir al “pagès” en l’empresari agrari actual, no només ha vist, sinó que la major part d’aquests escriptors divulgadors han continuat i molts encara són socis de la nostra associació, la major part d’ells han estat socis fundadors. A més, vull tenir un record per a aquells que avui ja no estan entre nosaltres.

Gairebé tots els objectius s’han aconseguit

Després de 25 anys, des de fa 6 tinc l’honor de presidir aquesta entitat. Fent una mirada enrere penso que s’han aconseguit gairebé tots els objectius que aquells entusiastes dels anys 80 del segle passat es varen proposar: Hem aconseguit fomentar la millora del nivell de capacitació professional dels socis; hem tutelat i protegit els interessos professionals generals dels membres d’AGROPRÉS; hem representat davant d’entitats publiques i privades el conjunt dels periodistes, publicistes i escriptors agraris de Catalunya; hem contribuït al desenvolupament del sector agrari mitjançant les tasques d’informació i formació realitzades individualment pels socis d’AGROPRÉS i les que ha pogut realitzar directament l’associació; hem proporcionat als socis, directament o per mitjà de tercers, tota mena de serveis que eren d’interès per al propi col·lectiu; hem fomentat les relacions entre els socis i, finalment, hem potenciat la divulgació de la informació agrària en els mitjans informatius de gran difusió i en tots aquells d’informació general, especialment a través de l’associació de premsa local. Cal dir, també, que des d’AGROPRÉS s’ha afavorit la relació amb altres entitats i amb empreses relaciones (IRTA, ICEA, ESAB…).

I ara què? Volem continuar essent un punt d’atenció i de referència en la informació agrària, en uns moments en els que els ciutadans, no ja els professionals de l’agricultura, estan mancats de informació, per la qual cosa utilitzarem tots els mitjans; malauradament algunes revistes dels socis fundadors ja no hi són, però en aquests temps nous, des d’AGROPRÉS volem apropar el camp, els aliments, en definitiva tot el relacionant amb el món rural, a la gran ciutat. Introduir-la als moderns mitjans, al temps que continuarem formant als professionals de l’agricultura, la ramaderia i la forest, als nostres socis i a tots, principalment gent de la informació, que s’acosti al caliu d’AGROPRÉS.

Esperem continuar el fòrum agrari, afavorint el debat que tant necessita tota la cadena alimentària de les nostres comarques.

Jesús Domingo Martínez, president d’AGROPRÉS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: